Studenten graven in de geschiedenis van het Van Heekpark

Een van de bijzondere Enschedese parken is het G.J. van Heekpark. Een park dat het predicaat Rijksmonument heeft gekregen. Stijlvol en groen. Vol activiteit, vroeger en nu.

SOV is betrokken bij communicatie rondom het park. Op dit moment is er een samenwerkingsproject met de Saxion Hogeschool. Studenten van de afdeling Nieuws en Informatie gaan op zoek naar de verhalen die het park herbergt. Verhalen over gewonnen liefdes en verloren sportwedstrijden, over de sfeer van vroeger en nu, over het verdriet van de oorlog en de vuurwerkramp, over het geluk van lente en zomer. Over de jeugd van heden en die van het verleden.

Deze verhalen worden vastgelegd in een boekwerk. Ook op de site van het Van Heekpark zullen bijzondere verhalen gepubliceerd worden. TV Enschede zal hieraan bovendien aandacht besteden met een aantal mini-documentaires over de gemaakte interviews.

Op verzoek van de Commissie van Beheer over het G.J. van Heekpark begeleidt SOV de studenten bij het publiceren en vormgeven van alle uitingen.

Binnenkort hier meer!