Carlton Zocher
Eet- en drinkgelegenheid hotel krijgt toprecensies na rebranding

De huiskamer van Haarlem

Iedereen voelt zicht thuis in de eet- en drinkgelegenheid van Carlton’s hotel

Wie op een regenachtige dag langs het Carlton Square Hotel in Haarlem loopt en naar binnen kijkt, kan de verleiding waarschijnlijk niet weerstaan om bij Bar & Kitchen Zocher binnen te lopen voor een heerlijke barista koffie. De koffie wordt een lunch en na enkele dagen keer je er met vrienden terug voor een diner. Welkom bij Zocher, de eet- en drinkgelegenheid in het Haarlemse Carlton Square hotel waar iedereen zich thuis mag voelen.

Carlton Hotel Collection is een groep van gastvrije luxe hotels, waarbinnen elk hotel zijn eigen identiteit en stijl heeft. De oude eet- en drinkgelegenheid in het Carlton Square hotel in Haarlem was nodig toe aan vernieuwing en ging op zoek naar een bijzondere en dynamische invulling.

Van naam tot sterk merk

De naam was snel gevonden, het hotel ligt namelijk tegenover het park dat is ontworpen door de beroemde tuinarchitect Zocher. De verdere invulling van het concept is ontstaan uit een inspirerende samenwerking tussen de hoteldirectie, de interieurontwerpers van Estida en het creatieve team van SOV.

Een andere invulling

Het nieuwe Bar & Kitchen Zocher moest een plek worden waar zowel voorbijgangers, buurtbewoners als hotelgasten zich welkom voelen, waar het eten uitstekend is en de gastvrijheid buitengewoon. Anders gezegd een plek waar je het liefst de hele dag blijft hangen.

Creatieve communicatieuitingen die direct weergeven waar het om gaat

Arwin Paulides, General Manager Carlton Hotel Collection

Een geslaagd verhaal

De uitdaging was om van Bar & Kitchen Zocher een echte ‘downtown’ eet- en drinkgelegenheid te maken. We gingen uit van de klantbeleving en bedachten een concept dat aansloot bij het open keuken idee, waar kwaliteit gepaard gaat met huiselijkheid en de menukaart werkelijk voorspelt wat je krijgt. We denken dat het goed gelukt is want Bar & Kitchen Zocher heeft altijd gasten en die schrijven geweldige recensies.

Interieur Handgeschreven borden maken het interieurconcept af

Deurhangers brengen de verschillende kanten van Zocher onder de aandacht bij de hotelgasten