De magie van de boon

Horecaprofessionals zoeken altijd de beste producten, experimenteren voortdurend en gaan voor een unieke ervaring. Hoe past koffie in dit plaatje? Met de lancering van culinair koffieconcept Single Estate* Koffie hoopt Smit & Dorlas koffie onderdeel te laten uitmaken van een culinaire ervaring. Middels de kernboodschap ‘Dit is andere koffie’ wil ze de zakelijke horecamarkt kennis laten maken met goede, single estate, koffie door haar deze te laten ervaren en vervolgens de kennis te leveren die nodig is voor de perfecte koffiebeleving. SOV heeft, in samenwerking met een PR bureau, invulling gegeven aan deze wens.

De koffies zijn geïntroduceerd tijdens een informeel introductie event in de Foodhallen in Amsterdam. Een event waar beleving, proeven en interactie centraal stonden. Voor ons richtinggevend bij de ontwikkeling van het (visuele) concept voor dit introductie event, was het storytelling principe.

Zo hebben we diverse koffie speciaalkaarten ontworpen om de koffies op een bijzondere manier te presenteren. De kaarten communiceren de herkomst, smaak en unieke eigenschappen van de verschillende koffies. Dit is tevens vertaald naar een one page landingspagina. De ‘koffie disc-over’ zorgde daarnaast voor een verrassende ervaring voor gasten: door de disc op een warme kop koffie te leggen, verscheen er een boodschap over de koffie. Ook hebben we, ter ondersteuning voor de horecaprofessionals, een serveerwijzer met eenvoudig stappenplan om single estate koffies te bereiden en serveren, ontwikkeld. Bij vertrek ontvingen de gasten een goodiebag in de vorm van een pizzadoos (als foodpairing* grapje), met een sample van het concept.

* Single estate koffie is afkomstig van een specifieke boerderij of plantage in een land. Dit komt erg weinig voor omdat koffie in veel landen alleen terug te leiden is naar een bepaalde regio.

* Foodpairing is een concept waarbij d.m.v. geuren en aromaprofielen gekeken wordt naar welke ingrediënten, en dus voedsel, goed bij elkaar passen, bijv. kiwi met oesters en aardappelen met koffie.

Deel mee

Het team

Eric Vera
De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon De magie van de boon